Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Спаначена супа»Супа с тофу, спанак и гъби

Супа с тофу, спанак и гъби

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Супа с тофу, спанак и гъби
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Може да се сервира самостоятелно като спаначена супа, както и да се използва за бульон за рамен."

Необходими Продукти

  • печурки - 5 бр.
  • спанак - 100 грама, или малко замразен
  • тофу - 200 грама
  • зелен лук - 1 стрък, само долната част
  • чесън - 1 скилидка
  • соев сос - 1 ч.л.
  • гочуджанг - ½ ч.л. корейска чили паста
  • захар - ½ ч.л.
  • черен пипер
  • бяло вино - 2 ч.л.
  • бульон - 1 кубче, зеленчуков или пилешки
  • олио - за запържване
  • сусамово олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се нарязват на филийки, лукът - на дребно, чесънът се наситнява, спанакът се нарязва на едро (ако е пресен), а тофуто - на кубчета.

В сгорещено олио се запържва лукът и гъбите. Когато омекнат, се прибавя чесънът, а след малко и соевият сос. После се налива и виното.

Наливат се 5-6 ч.ч. вода и се прибавя бульонът, захарта и черен пипер.

Когато заври, се прибавя спанакът и тофуто. Накрая се капва малко сусамово олио към супа с тофу, спанак и гъби.

Може да се сервира самостоятелно като спаначена супа, както и да се използва за бульон за рамен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: