Тофу с гъби и лук

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Иноватор
2091k5241k1
Тофу с гъби и лук
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 3
11/05/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ако не обичате месо, това ястие с тофу е за вас"

Необходими Продукти

  • домати - 1 к.ч. (от консерва)
  • тофу - 300 г или 1 ч.ч. соеви хапки
  • лук - 2 глави
  • гъби - от 1 буркан (400 грама)
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тофуто на хапки. Залейте соевите хапки с вода и ги сварете около 15 минути, охладете ги.

Наситнете лука и го запържете в сгорещено олио. Добавете гъбите от буркана и сипете вода от бульона, в който варихте хапките, или добавете естествен зеленчуков бульон, може и вода.

Гответе до омекването на лука и прибавете тофуто/соевите хапки. Разбъркайте и сипете доматите и червения пипер.

Гответе ястието още 5 минути, поръсете с черен пипер и магданоз. Сервирайте веднага.

Тофуто с гъби и лук е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Тофу с гъби и Лук, но без тофу!!!
27.04.2023 22:13
1
Покажи всички подкоментари