Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Веган затворен пай с боровинки

Веган затворен пай с боровинки

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5156k1k3k5
Веган затворен пай с боровинки
Снимка: Людмила
1 / 4
29/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Получи се много вкусен веган десерт - веган затворен пай с боровинки."

Необходими Продукти

  • брашно от тапиока - 3 с.л.
  • брашно от просо - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1, 5 с.л.
  • вода - 100 мл
  • ванилия
  • сладко от боровинки - 1 ч.ч.
  • За затваряне на пая
  • брашно от просо - 2 с.л.
  • брашно от тапиока - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • бакпулвер - щипка
  • вода - до получаване на каша
  • орехи - 1/2 ч.ч. нарязани за отгоре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесвам 3 с.л брашно от тапиока, 1 с.л. брашно от просо, кафена лъжичка бакпулвер, олио, 3 с.л. вода 100 мл, 1.5 с.л захар, ванилия.

Разбърках добре и добавих бяло брашно до събиране на тестото на топка. Около 2 чаши, бърках с лъжица и добавях брашно. Като се оформи на топка спрях добавянето.

Лепне, но не се добавя повече брашно. Намазах форма за пай с диаметър около 30 см и с помощта на лъжица, потопена в олио, разстлах тестото по дъното и вдигнах ръбче по стените на формата.

Отгоре надупчих с вилица и изсипах чаша сладко от боровинки.

Изпекох на 180 °C до розов загар на ръбчетата и след това залях пая, да го затворя със смес от брашно от тапиока, 2 лъжици, просо, 2 лъжици, олио лъжица и вода с щипка бакпулвер. Водата докато стане кексово тесто.

Сложих нарязани орехи и изпекох само отгоре.

Готовия пай поръсих с пудра захар.

Получи се много вкусен веган десерт - веган затворен пай с боровинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравейте. Какво ще рече "бяло брашно"? То се добавя в долния блат освен брашната от просо и тапиока ли? Питам,защото в продуктите не го виждам..В описанието пише и някакви 2 чаши, това за въпросното бяло брашно ли се отнася?
Благодаря.
08.04.2024 11:31
3
Покажи всички подкоментари