Начин на приготвяне
В купа смесвам 3 с.л брашно от тапиока, 1 с.л. брашно от просо, кафена лъжичка бакпулвер, олио, 3 с.л. вода 100 мл, 1.5 с.л захар, ванилия.
Разбърках добре и добавих бяло брашно до събиране на тестото на топка. Около 2 чаши, бърках с лъжица и добавях брашно. Като се оформи на топка спрях добавянето.
Лепне, но не се добавя повече брашно. Намазах форма за пай с диаметър около 30 см и с помощта на лъжица, потопена в олио, разстлах тестото по дъното и вдигнах ръбче по стените на формата.
Отгоре надупчих с вилица и изсипах чаша сладко от боровинки.
Изпекох на 180 °C до розов загар на ръбчетата и след това залях пая, да го затворя със смес от брашно от тапиока, 2 лъжици, просо, 2 лъжици, олио лъжица и вода с щипка бакпулвер. Водата докато стане кексово тесто.
Сложих нарязани орехи и изпекох само отгоре.
Готовия пай поръсих с пудра захар.
Получи се много вкусен веган десерт - веган затворен пай с боровинки.
Ако рецептата ви харесва, опитайте непременно и нашия чийзкейк с боровинки или този боровинков кекс.
Коментари
Благодаря.