Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с боровинки и крема сирене

Пай с боровинки и крема сирене

Пай с боровинки и крема сирене
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
7
"Добър приятел е този, който често прави пай с боровинки и те кани на гости да го опиташ"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 300 г
  • захар - 100 г
  • краве масло - 200 г студено
  • вода - 2 с.л. леденостудена
  • яйце - 1 бр.
  • сол - 0.5 ч.л.
  • За пълнежа
  • крема сирене - 300 г
  • пудра захар - 75 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • галета - 1 с.л.
  • боровинки - 300 г
  • захар - 50 г
  • Допълнително
  • жълтък - 1 бр. със сметана за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете брашното върху плот и направете кладенче. Сложете яйцето, солта, захарта, водата и маслото, като го намачкате. Измесете тесто.

Завийте във фолио и оставете за 30 мин в хладилника.

В блендер сложете крема сиренето, пудрата захар, яйцата и брашното и разбийте до гласност.

Намаслете форма за пай. Отделете 1/3 от тестото, за да направите решетка (може и без нея). Разпределете равномерно тестото по формата.

Отстранете излишното количество с нож. Надупчете с вилица тестото.

Поръсете дъното с галета или фино смлени бисквити. Отгоре изсипете крема сиренето. Поръсете равномерно с боровинки.

Разточете останалото тесто и изрежете ленти. Подредете решетката с тях и намажете с разбит жълтък.

Поръсете пая със захар и печете 45 минути на 170 градуса.

Паят с боровинки и крема сирене е готов.

Източник: 24 Kitchen

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: