Начин на приготвяне
Изсипете брашното върху плот и направете кладенче. Сложете яйцето, солта, захарта, водата и маслото, като го намачкате. Измесете тесто.
Завийте във фолио и оставете за 30 мин в хладилника.
В блендер сложете крема сиренето, пудрата захар, яйцата и брашното и разбийте до гласност.
Намаслете форма за пай. Отделете 1/3 от тестото, за да направите решетка (може и без нея). Разпределете равномерно тестото по формата.
Отстранете излишното количество с нож. Надупчете с вилица тестото.
Поръсете дъното с галета или фино смлени бисквити. Отгоре изсипете крема сиренето. Поръсете равномерно с боровинки.
Разточете останалото тесто и изрежете ленти. Подредете решетката с тях и намажете с разбит жълтък.
Поръсете пая със захар и печете 45 минути на 170 градуса.
Паят с боровинки и крема сирене е готов.
Източник: 24 Kitchen