Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Глазирано тофу с ориз

Глазирано тофу с ориз

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Глазирано тофу с ориз
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Запечено тофу се залива със соса и се сервира върху варен ориз поръсено със сусам."

Необходими Продукти

  • тофу - 200 г
  • соев сос - 3 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • оризов оцет - 1 ч.л.
  • сусамово олио - 1 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка, наситнена
  • царевично нишесте - 1 ч.л., размито с 2 с.л. вода на кашичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тофуто се разрязва на две по дължина. Всяка половина отгоре се прорязва на ленти по диагонал.

Приготвя се марината от останалите продуктите - без царевичното нишесте. С нея се залива тофуто и се оставя за поне 1 час или цяла нощ.

След това тофуто се запича в еърфрайър на 180 °C за 15 минути.

Останалата част от маринатата се загрява на котлона и към нея се прибавя размитото царевично нишесте. Готви се на среден огън, докато се сгъсти.

Запечено тофу се залива със соса и се сервира върху варен ориз поръсено със сусам - глазирано тофу с ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: