Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Кето зелеви сарми

Кето зелеви сарми

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Кето зелеви сарми
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"А ми че те кето някак по-арни от некето сармите се оказаха"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 глава кисело
  • кайма - 700 г
  • карфиол - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • свинска мас - 3 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • бахар - 5 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол
  • зелев сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиола настиснете на дребно с големина на ориз.

В тиган поставете свинската мас и прибавете карфиоления ориз в тиган, да се запържи леко.

Прибавете и ситно нарязания лук и моркова към карфиола. В купа поставете каймата, прибавете доматеното пюре, яйцето и подправките - сол, черен пипер, червен пипер и чубрица.

Разбъркайте хубаво и прибавете и запържения карфиолен ориз, лук и моркова. Оставете на страна плънката и се заемете с зелевите листа.

Отстранете внимателно листата от зелето. Ако за много големи листата, може да се разделят на две. Поставете супена лъжица или две от сместа от кайма и карфиол върху зелевият лист.

Сгънете двата края и след това навийте на руло. Поставете 1-2 зелеви листа, нарязани на ситно, на дъното на тенджерата и наредете зелевите сарми.

Поставете 2 ч.ч. зелев сок в тенджерата и добавете 2 ч.ч. вода. Сложете и два дафинови листа.

Върху сармите обърнете 1 чиния, така че да покрие сармите. При нужда налейте още вода.

Затворете капака на тенджерата и оставете на умерен огън. Варете за 1 час.

След като са се сварили сармите, може да ги извадите от тенджерата и да ги наредите в тавичка и да ги запечете леко кето зелеви сарми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: