Начин на приготвяне
Три яйца се разбиват с чаена чаша захар и се добавя течна сметана, загрята до завиране, 100 мл, с 50 г черен шоколад, разтопен в нея, слагам го на парчета, като е още гореща сметаната.
Следват бакпулвер, за още шоколадов ефект и две лъжици какао, 30 мл ликьор от череши, моя е домашен, но може с всякакъв, разтопено масло 1/3 чаша, а накрая прибавям брашното, около чаша и половина, но следете гъстотата, трябва да се получи хубаво малко по-гъсто от кексово тесто.
Сега идва ред на пияните череши, но спокойно може да ги замените с череши от компот или замразени, аз имах една чаша почистени от костилките череши от ликьора, които си съхранявах след прецеждането.
Може да ползвате и череши от компот, ако държите в шоколадовия сладкиш да има плод. Разбърках добре всичко и и изсипах в тавичка, намазана с меко масло.
Отгоре поръсих с едро нарязани ядки, орехи. Изпекох до суха клечка в предварително загрята фурна на 170 °C.
Прекрасен шоколадов сладкиш с ликьор и череши се получи, с нежен вкус и лек аромат на ликьор.
Желая ви чудесен ден и бъдете здрави!