Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени картофи с чесън по италиански

Печени картофи с чесън по италиански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Печени картофи с чесън по италиански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • картофи - 2 кг
  • червен лук - 2 глави
  • чери домати - 8 бр.
  • риган - 1 с.л.
  • зехтин - 60 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват добре с четка и всеки картоф се реже на четири. Лукът се обелва и всяка глава се реже на 6 парчета.

В голяма тава се смесват картофите и лукът и се разпределят целите чери доматчета. Добавят се нарязаните на ситно скилидки чесън, зехтинът, солта, черният пипер и риганът.

Всичко се разбърква добре и се пече 1 час на 220 градуса, като на всеки 15 минути се разбърква с шпатула.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: