Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Нудли със свинско Чоу Мейн

Нудли със свинско Чоу Мейн

MilenMilen
Новак
111192988
Нудли със свинско Чоу Мейн
Снимка: Milen
1 / 3
05/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Чоу Мейн е името на едно от най-популярните ястия в китайските ресторанти, може да се приготви със всякакво месо, както и постно."

Необходими Продукти

  • За месото
  • свинско филе - 300 г
  • вино за готвене шао хсинг - 2 с.л.
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • За нудлите
  • нудли - 300 г за уок
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • зеле - 1/2 малка зелка или 300 г
  • кълнове от боб мунг - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 100мл
  • За соса
  • светъл соев сос - 2 с.л.
  • тъмен соев сос - 2 с.л.
  • сос стриди - 2 с.л.
  • сусамово олио - 1 с.л.
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
  • глутамат - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чоу Мейн е името на едно от най-популярните ястия в китайските ресторанти, може да се приготви със всякакво месо, както и постно.

Нудлите се сваряват до 80% готовност и се слагат в купа със студена вода, след като се охладят, се оцеждат и се разбъркват с малко мазнина и се оставят настрани.

Месото нарязва на 1 мм тънки парченца 2x3 см и се маринова в продуктите за 30 мин. Зеленчуците се нарязват на ленти. Продуктите за соса се смесват и разбъркват.

В горещ уок слагаме олиото и загряваме до 180 °C. Слагаме месото в уока и запържваме за 1-2 минути докато стане бяло и го вадим настрани. Слагаме 2 яйца в уока и с бъркане ги правим на малки парченца.

Добавяме лука и моркова и запържваме за около 3 минути, докато омекнат само повърхностно, прибавяме зелето и кълновете и пържим още 2-3 минути.

Връщаме нудлите и месото в уока, разбъркваме и оставяме за 2 мин, без да бъркаме, за да получим лек загар отдолу, разбъркваме и след още 2-3 мин ястието трябва да е горещо, добавяме соса и бъркаме още 1-2 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: