Начин на приготвяне
Чоу Мейн е името на едно от най-популярните ястия в китайските ресторанти, може да се приготви със всякакво месо, както и постно.
Нудлите се сваряват до 80% готовност и се слагат в купа със студена вода, след като се охладят, се оцеждат и се разбъркват с малко мазнина и се оставят настрани.
Месото нарязва на 1 мм тънки парченца 2x3 см и се маринова в продуктите за 30 мин. Зеленчуците се нарязват на ленти. Продуктите за соса се смесват и разбъркват.
В горещ уок слагаме олиото и загряваме до 180 °C. Слагаме месото в уока и запържваме за 1-2 минути докато стане бяло и го вадим настрани. Слагаме 2 яйца в уока и с бъркане ги правим на малки парченца.
Добавяме лука и моркова и запържваме за около 3 минути, докато омекнат само повърхностно, прибавяме зелето и кълновете и пържим още 2-3 минути.
Връщаме нудлите и месото в уока, разбъркваме и оставяме за 2 мин, без да бъркаме, за да получим лек загар отдолу, разбъркваме и след още 2-3 мин ястието трябва да е горещо, добавяме соса и бъркаме още 1-2 минути.