Кокоски със стевия

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Кокоски със стевия
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 3
05/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
30
"Кокоски със стевия с хрупкав златист цвят и идеални за бронирано кафе"

Необходими Продукти

  • яйце - 1 бр.
  • масло - 150 г
  • ръжено брашно - 1 ч.ч.
  • стевия - 2 с.л.
  • кокосови стърготини - 80 г
  • течна ванилия - 1 с.л.
  • бакпулвер - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива заедно със стевията. След това се прибавя ванилията и бакпулвер. Отново се разбива.

Разтопеното масло се прибавя към получената яйчна смес. Разбърква се, докато се получи хомогенна смес.

След това се прибавят кокосовите стърготини и отново се разбърква. Към получената смес се прибавя постепенно брашното. Бърка се до получаването на хомогенна смес.

Готовата смес се покрива хубаво с фолио и се прибира в хладилника поне за 2 часа, а може и за цяла нощ.

След като се извади сместа за кокоските от хладилника, се взема по малко от нея и се оформят топчета. Топчетата трябва да са с големина на орех.

Редят се диетичните сладки в тава, която е покрита с хартия за печене.

Готовите топчета се притискат леко в тавата, за да се оформят бисквитите.

Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10-15 минути.

Трябва да придобият златист цвят нашите кокоски със стевия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: