Сватбен кекс

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Сватбен кекс1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
16 парчета

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • масло - 220 г разтопено
  • прясно мляко - 200 мл
  • пудра захар - 380 г
  • яйца - 4 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопеното масло се разбива на пяна, добавя се пудрата захар и се доразбива на пухкав крем. Разбийте отделно жълтъците и добавете към маслената смес разбивайки.

Долейте прясното мляко, като го редувате с пресятите заедно брашно, сода бикарбонат и бакпулвер. Настържете кората на лимона за аромат.

Отделно разбийте белтъците с щипка сол на пухкав сняг. Внимателно ги съединете с основната смес.

Кексът се пече във форма с дупка в средата - предварително намазнена и поръсена с галета. Сложете сватбения кекс да се изпече в умерено загряна фурна до суха клечка.

Преди да сложите кекса в печката, по желание може да го поръсите с нарязани бадеми или орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: