Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с праз и кисело мляко

Баница с праз и кисело мляко

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Баница с праз и кисело мляко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
"Такава баница никога няма да ни омръзне да хапваме"

Необходими Продукти

  • сирене - 400 гр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • праз - 3 стръка
  • яйца - 5 бр.
  • кори - 1 пакет
  • олио
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства хубаво, нарязва се първо на парчета по около 10 см., после на дълго и накрая напряко - целта е да се получат малки късчета, които лесно да се разделят.

В малка тенджера се сипва половин чаша вода, около една кафена чаша олио, сол и се слага нарязания праз да се задуши. В подходящ съд се разбиват 2 яйца с малко олио, киселото мляко и сиренето. Когато празът поизстине, се добавя и при него 2 яйца и се разбърква.

В намазана тава се полагат корите, като се редуват плънките – веднъж сирене веднъж праз. Последните две кори са без плънка между тях. С вилица се продупчват няколко дупки на произволни места в корите, за да може мазнината да се разпредели равномерно.

Последното яйце се разбива в същия съд в който сме разбили предишните за да се обере сиренето, и се използва за заливка. Размазва се хубаво с лъжица и отгоре се поръсва с чубрица.

Пече се около половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нат
Нат
сложих я във фурната ... но и преди да я пробвам съм сигурна, че ще бъде мнооооого вкусна!!! Благодаря за рецептата :)
14.01.2016 12:33
Дани
Дани
Уникална е!
02.01.2014 23:03
3
4