Орехова торта без крем

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Орехова торта без крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
14 парчета

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • захар - 8 с.л. кристална
  • орехи - 8 с.л. ситно счукани
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • ром
  • за сиропа
  • захар - 200 г кристална
  • ром - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

До побеляване се разбиват отделените жълтъци с 6 с.л. захар. Добавят се орехите, настърганата кора от лимона и изцеденият му сок. Заедно с тях се добавят ромът, пресятата фина галета и бакпулверът.

Отделно разбийте белтъците с останалите 2 с.л. захар и внимателно ги смесете с основната смес.

Сипете сместа в намаслена и набрашнена форма и я изпечете за 45 минути в умерено загряна фурна.

След като изстине, залейте тортата със сиропа, приготвен от захарта и 200 мл вода, врял 5 минути, след което ароматизиран с рома.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: