Начин на приготвяне
Измиваме свинските кокали, заливаме с вода и като кипне течността, изливаме и наливаме нова топла вода. Сваряваме хубаво кокалите, докато месото започне да се отделя лесно. Изваждаме костите от бульона (който запазваме за супата). Като се охладят, почистваме месото от кокалите.
В подходяща тенджерка, в олио и вода (1 ч.ч.), слагаме да се задушават почистените, измити и нарязани лук, моркови, чушки.
Прибавяме грах (1 ч.ч.) и зелен фасул (1 ч.ч.). Когато омекнат зеленчуците и останат на мазнина, ръсваме сол на вкус, червен пипер (1 к.л.) , черен пипер на вкус.
Добавяме пресен магданоз и целина. Наливаме прецеден бульон от варенето на свинските кокали и когато заври, прибавяме измит в няколко води булгур (3 с.л.) и обезкостеното свинско месо.
Варим супата няколко минути до готовност и правим застройка, която приготвяме от смесени хомогенно яйца (2 бр.), кисело мляко (3 с.л.) и щипка лимонена киселина.