Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Кебап»Винен кебап със соеви хапки

Винен кебап със соеви хапки

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Винен кебап със соеви хапки
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Винен кебап със соеви хапки и ориз за гарнитура - каква оценка бихте дали за тази чиния"

Необходими Продукти

  • соеви хапки - около 100 грама
  • печурки - около 250 грама
  • кладница - около 250 грама
  • лук - 1 малка глава
  • морков - 1 бр.
  • червено вино - 1/3 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - млян
  • бахар - млян или няколко зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • кимион - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Соевите хапки се заливат с гореща вода и се оставят настрана.

Лукът и морковът се нарязват на дребно.

Гъбите се почистват. Кладницата се нарязва на по-едри хапки, а печурките - на филийки.

В сгорещено олио се запържват лукът и морковът. Малко след това към тях се прибавят гъбите и се запържват и те. Като започнат да отделят доста вода, се оставят на по-слаб огън, докато изври.

Когато това стане и остават отново но мазнина, се прибавя червеният пипер и се разбърква добре.

Идва ред на брашното. След него се налива постепенно вода около 2-3 ч.ч. при постоянно разбъркване, докато се разтвори добре брашното.

Отцеждат се соевите хапки и се добавят и те.

Прибавят се в тенджерата останалите подправки и виното и се разбърква отново. Оставя се да заври и се намаля на слаб огън за още няколко минути.

Готовото веган ястие се сервира със сварен бял ориз.

Този винен кебап със соеви хапки е много вкусен и по нищо не отстъпва на класическия винен кебап.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: