Начин на приготвяне
Соевите хапки се заливат с гореща вода и се оставят настрана.
Лукът и морковът се нарязват на дребно.
Гъбите се почистват. Кладницата се нарязва на по-едри хапки, а печурките - на филийки.
В сгорещено олио се запържват лукът и морковът. Малко след това към тях се прибавят гъбите и се запържват и те. Като започнат да отделят доста вода, се оставят на по-слаб огън, докато изври.
Когато това стане и остават отново но мазнина, се прибавя червеният пипер и се разбърква добре.
Идва ред на брашното. След него се налива постепенно вода около 2-3 ч.ч. при постоянно разбъркване, докато се разтвори добре брашното.
Отцеждат се соевите хапки и се добавят и те.
Прибавят се в тенджерата останалите подправки и виното и се разбърква отново. Оставя се да заври и се намаля на слаб огън за още няколко минути.
Готовото веган ястие се сервира със сварен бял ориз.
Този винен кебап със соеви хапки е много вкусен и по нищо не отстъпва на класическия винен кебап.