Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Кроасани»Бутер кроасани с яйце и спанак

Бутер кроасани с яйце и спанак

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Бутер кроасани с яйце и спанак
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Най-големите и пухкави бързи кроасани, които ще опитате скоро"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 800 г
  • спанак - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • крема сирене - 100 г
  • олио - 1 с.л.
  • сусам - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете бутертесто, но го охладете. В тиган поставяме кубчетата спанак и 1 с.л. олио. Задушаваме спанака.

Посоляваме го и подправяме с черен пипер.

Яйцата чукваме с купичка и отделяме 1 жълтък за намазване на кроасаните. След изключване на котлона, оставяме спанака да изстине.

В купа смесваме крема сиренето, изстиналият спанак и яйцата.

Разбъркаме енергично.

С помощта на ролер от правоъгълно парче бутертесто по диагонал режем парчета, така че да се образуват триъгълници с еднаква големина.

Взимаме 1 триъгълник, поставяме от плънката в широкият край и навиваме на руло, да образува кроасан.

Намазваме с отделенията жълтък и поръсваме със сусам нашите кроасани.

Печем бутер кроасани с яйце и спанак в предварително загрята фурна на 190 °C за 20 минути

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: