Начин на приготвяне
В купа се чупи яйцето и към него се прибавя пудрата захар. Разбърква се хубаво.
Към тях се прибавя меда и отново се разбърква.
Прибавят се и останалите продукти и се замесва меко тесто, което не лепне по пръстите.
Включете фурната да загрява на 190-200 градуса.
Готовото тесто се разтопява на кора с дебелина 5-6 мл и се изрязват меденките с формичка.
Изрязаните меденки се редят в тава покрита с хартия за печене.
Пекат сладките за погача се в загрята фурна за около 10 минути.
Изпечените меденки трябва да изстинат напълно.
След това се разточва фондана на тънка кора и се изрязва със същата форма. Покриват се меденките за погачата. Отгоре се поставя и фондановия принт, който залепвате за фондана с малко вода.