Меденки за погача

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Меденки за погача
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 2
06/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
55 мин.
"Меденки за погача - за да е сладък и пълен с вълшебство първият празник на бебчето ви."

Необходими Продукти

  • За меденките
  • яйце - 2 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • олио - 200 мл
  • сода бикарбонат - на върха на чаена лъжица
  • канела - 1 ч.л.
  • мед - 5 с.л.
  • брашно - 700 грама
  • За украсата
  • фондан
  • фонданова принт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се чупи яйцето и към него се прибавя пудрата захар. Разбърква се хубаво.

Към тях се прибавя меда и отново се разбърква.

Прибавят се и останалите продукти и се замесва меко тесто, което не лепне по пръстите.

Включете фурната да загрява на 190-200 градуса.

Готовото тесто се разтопява на кора с дебелина 5-6 мл и се изрязват меденките с формичка.

Изрязаните меденки се редят в тава покрита с хартия за печене.

Пекат сладките за погача се в загрята фурна за около 10 минути.

Изпечените меденки трябва да изстинат напълно.

След това се разточва фондана на тънка кора и се изрязва със същата форма. Покриват се меденките за погачата. Отгоре се поставя и фондановия принт, който залепвате за фондана с малко вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: