Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Кремсупа от тиква и кореноплодни с овче сирене

Кремсупа от тиква и кореноплодни с овче сирене

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5334k1k5
Кремсупа от тиква и кореноплодни с овче сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Сервирайте кремсупата от тиква и кореноплодни гореща с нарязано на малки кубчета овче сирене."

Необходими Продукти

  • тиква - 1.2 кг (цигулка, матилда)
  • моркови - 350 г
  • пащърнак - 130 г
  • целина - 300 г (глава)
  • картофи - 200 г
  • праз - 150 г
  • зехтин - 30 г
  • морска сол - 1 ч.л.(равна) на кристали
  • черен пипер - 3 г на зърна
  • вода - 2 л.
  • овче сирене - за добавка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата, морковите, пащърнака, целината, картофите и праза обелете, измийте под течаща вода и нарежете на едри парчета.

Поставете зеленчуците в гърнето на мултикукъра. Добавете студената вода, черния пипер на зърна, солта на кристали и зехтина.

Задайте програма Варене за 15 мин., след което сменете програмата на Пара за още 60 мин.

Пасирайте сварените зеленчуци с пасатор до гладка кремсупа от тиква.

Сервирайте кремсупата от тиква и кореноплодни гореща с нарязано на малки кубчета овче сирене.

Да Ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: