Начин на приготвяне
Винаги правя вегетариански шницели, но ако искам наистина да ги направя по-вкусни и приятни, тогава ги пълня с моцарела и варена шунка.
Приготвяме вкусните галета, като смесваме галета, пармезан и щипка риган, смесваме всичко и заделяме.
Вземете патладжаните и ги почистете, нарежете на кръгчета или не твърде тънки филийки и ги сложете в гевгир заедно с щипка сол. Оставете ги да почиват за 30 минути, така че патладжаните да пуснат горчивата си вода.
След като патладжаните са готови, ги изсушете и ги прехвърлете на горещ незалепващ тиган, за да останат идеално сухи. Когато изстинат, ги напълнете два по две първо с малко шунка и след това с малко моцарела или скаморца.
Панирайте ги първо в брашното, после в разбитите яйца и след това във вкусната галета.
Загрейте добре олиото за пържене и веднага щом се сгорещи, гответешницелите Миланезе (патладжан) за няколко минути отстрани.
След като са изпържени апетитно и станат златисти вкусните шницели, сервирайте панираните патладжани със салатата, подправена на вкус.
Преди да бъдат сервирани отново на другия ден, е хубаво да бъдат запечени в традиционна фурна или в микровълнова фурна, поръсвайки ги с екстра върджин зехтин, така че повърхността им отново да стане хрупкава.
Съветът обаче е да ги консумирате веднага след приготвянето им, за да ги оцените по-добре.
Коментари