Шницели Миланезе

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Шницели Миланезе
Снимка: Ivelina
1 / 3
06/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Закон е да хапваме шницели Миланезе, докато са още топли"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 черни
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 100 г
  • брашно - 100 г
  • пармезан - 30 г
  • риган - 1 щипка
  • варена шунка - 150 г
  • моцарела - 150 г (пушено сирене скаморца)
  • сол - на вкус
  • пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Винаги правя вегетариански шницели, но ако искам наистина да ги направя по-вкусни и приятни, тогава ги пълня с моцарела и варена шунка.

Приготвяме вкусните галета, като смесваме галета, пармезан и щипка риган, смесваме всичко и заделяме.

Вземете патладжаните и ги почистете, нарежете на кръгчета или не твърде тънки филийки и ги сложете в гевгир заедно с щипка сол. Оставете ги да почиват за 30 минути, така че патладжаните да пуснат горчивата си вода.

След като патладжаните са готови, ги изсушете и ги прехвърлете на горещ незалепващ тиган, за да останат идеално сухи. Когато изстинат, ги напълнете два по две първо с малко шунка и след това с малко моцарела или скаморца.

Панирайте ги първо в брашното, после в разбитите яйца и след това във вкусната галета.

Загрейте добре олиото за пържене и веднага щом се сгорещи, гответешницелите Миланезе (патладжан) за няколко минути отстрани.

След като са изпържени апетитно и станат златисти вкусните шницели, сервирайте панираните патладжани със салатата, подправена на вкус.

Преди да бъдат сервирани отново на другия ден, е хубаво да бъдат запечени в традиционна фурна или в микровълнова фурна, поръсвайки ги с екстра върджин зехтин, така че повърхността им отново да стане хрупкава.

Съветът обаче е да ги консумирате веднага след приготвянето им, за да ги оцените по-добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#326228
Потребител#326228
Тази рецепта не е вегетарианска!
07.06.2023 08:21
1
Покажи всички подкоментари
Теодора Тодорова
Теодора Тодорова
Здравейте! Страхотна рецепта, а дали са подхидящи за печене вместо за пържене? :)
30.07.2020 09:05