Начин на приготвяне
Отстранете ципите на свинското. Изтънете месото и оформете стекове. Направете напречни прорези по месото. Осолете и подправете с черен пипер.
Пригответе панировката като разбиете яйцата и добавите риган и сол. В друг съд настържете фино пармезата. Смесете с панко галетата. Добавете чесън на прах. В трети съд поставете брашното за овалване.
Първо оваляйте месото в брашно и изтупайте хубаво от излишното количество. Потопете в разбитите яйца и накрая поставете в хрупкавата смес от галета и пармезан. Изпържете пържолите в силно нагрята мазнина за по 3 минути от всяка страна докато панировката придобие златист цвят.
Поставете слайсове бекон върху изпържените шницели, намажете с доматената паста и подредете парченца моцарела. Поставете шницелите в съда за печене, полейте със зехтин и овкусете с риган. Изпечете стековете Миланезе в предварително загрята фурна на 220 С за 7-8 мин.