Кайсиево руло от бутер тесто

16/09/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 252
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва. Конфитюрът се намачква с вилица и се смесва с бадемите. Разпределя се върху тестото. Ръбовете на тестото се мажат с разбит жълтък.

Рулото се завива и отгоре се правят разрези през 1 сантиметър. Слага се в тава, напръскана със студена вода, и се пече до златисто на 250 градуса.

Млякото се смесва със захарта, канелата, маслото и ликьора и се кипва. Царевичното брашно се смесва с 2 супени лъжици вода, разбърква се и се добавя в млечната смес.

Вари се 2-3 минути на бавен огън и се прецежда. С прецедената смес се намазва рулото и се сервира топло.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

бутерка
бутерка
11.03.2015 17:42
Фурната е много гореща на 250 градуса. Моите бутерки прегоряха, жалко.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв