Начин на приготвяне
Продуктите за тестото смесваме в голяма купа, като водата се слага последна, защото в зависимост от брашното понякога се налага да се сипе малко по-малко от даденото количество.
След бъркане трябва да се получи меко тесто, което почти не лепне. Покриваме с кърпа и оставяме за 15 минути на топло да втаса.
Докато тестото се надига, нарязваме продуктите. Количеството им е по собствен вкус и желание. Целта е върху макси пицата да има мини пици с различни съставки и всеки, които похапва, да може сам да избира какво парче да вземе.
Когато тестото е готово, го вземаме и го разделяме на две парчета, но не равни. Едното трябва да е 2 пъти по-голямо от другото. Голямото парче разточваме на тънко около 5-6 мм и слагаме в намазнена тава.
По-малкото също разточваме и с помощта на чаша изрязваме малки кръгчета. Намазваме големия с блат доматено пюре и редим малките пици отгоре. Мажем и тях с пюре и върху всяко кръгче редим различни съставки.
Слагаме пицата в загрята на 220 градуса фурна и печем около 5 минути. Изваждаме я и настъргваме на половината сирене, на другата половина кашкавал. Слагаме отново във фурната да се допече до златисто.