Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица за всеки вкус

Пица за всеки вкус

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Пица за всеки вкус
Снимка: Monika Ivanova
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Казано е, че на вкус и цвят приятели няма, но тази пица ще задоволи и най-капризните ви гости"

Необходими Продукти

  • Продукти
  • брашно - 2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • захар - ¼ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • мая - ½ пакет суха
  • за Плънката
  • шпеков салам
  • шунка
  • кашкавал
  • сирене
  • тиквички - 1 бр.
  • маслини - зелени
  • карначета - 1 бр.
  • доматено пюре - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за тестото смесваме в голяма купа, като водата се слага последна, защото в зависимост от брашното понякога се налага да се сипе малко по-малко от даденото количество.

След бъркане трябва да се получи меко тесто, което почти не лепне. Покриваме с кърпа и оставяме за 15 минути на топло да втаса.

Докато тестото се надига, нарязваме продуктите. Количеството им е по собствен вкус и желание. Целта е върху макси пицата да има мини пици с различни съставки и всеки, които похапва, да може сам да избира какво парче да вземе.

Когато тестото е готово, го вземаме и го разделяме на две парчета, но не равни. Едното трябва да е 2 пъти по-голямо от другото. Голямото парче разточваме на тънко около 5-6 мм и слагаме в намазнена тава.

По-малкото също разточваме и с помощта на чаша изрязваме малки кръгчета. Намазваме големия с блат доматено пюре и редим малките пици отгоре. Мажем и тях с пюре и върху всяко кръгче редим различни съставки.

Слагаме пицата в загрята на 220 градуса фурна и печем около 5 минути. Изваждаме я и настъргваме на половината сирене, на другата половина кашкавал. Слагаме отново във фурната да се допече до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: