Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Добруджански кебап с гъби

Добруджански кебап с гъби

Добруджански кебап с гъби3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Добруджански кебап - любимо ястие от кухнята на Североизточна България."

Необходими Продукти

  • свински врат - 700 г
  • печурки - 400 г
  • лук - 2 гл.
  • чесън - 2 ск.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 400 г консерва
  • краве масло - 30 г
  • олио - 50 мл.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 лисчета
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • вода - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера загрейте маслото и олиото.

Добавете свинския врат, нарязан на парченца.

Пържете месото около 5 минути до побеляване, след което добавете нарязан на дребно лук, чесън и печурките.

Задушавайте кебапа за около 10 минути, като често разбърквате.

Добавете рендосан на ренде морков и доматите.

Разбъркайте добре и добавете брашното, червен и черен пипер, чубрица, дафинов лист, малко захар и сол на вкус.

Налейте топла вода, разбъркайте отново и гответе добруджанското ястие под капак още около 30 минути.

Този ароматен Добруджански кебап с гъби е готов и може да му се насладите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: