Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с пудрата захар, докато се получи пухкав крем и побелеят. Добавете брашното, пресято с бакпулвера, смлените орехи и внимателно объркайте. Сипете сместа в намаслена форма за торта и изпечете в умерено загряна фурна.
В тиган сложете кристалната захар, залейте с 1 к.ч. вода и карамелизирайте на котлона. След като карамелът се получи, добавете още една чаша вряща вода и бъркайте непрекъснато, докато карамелът се разтвори във водата и веднага снемете от котлона.
Обърнете охладения орехов блат върху дълбока чиния. Бавно заливайте от горещия карамел равномерно по тортата. Карамелът, който се стича около блата също излейте отгоре, докато тортата се напои добре.
Обърнете сиропираната орехова торта в друга чиния за сервиране. Разбийте белтъка с пудрата захар и малко лимонов сок и направете украса върху тортата.
Коментари