Орехова торта с карамел

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Орехова торта с карамел2 / 2
20/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8 бр.
"Търкулнала се тортата и си намерила карамел Ще хапнете едно праче, нали?"

Необходими Продукти

  • пудра захар - 5 с.л.
  • яйца - 6 бр.
  • орехи - 6 с.л. смлени
  • брашно - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • за заливката
  • захар - 200 г
  • пудра захар - 190 г
  • белтъци - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с пудрата захар, докато се получи пухкав крем и побелеят. Добавете брашното, пресято с бакпулвера, смлените орехи и внимателно объркайте. Сипете сместа в намаслена форма за торта и изпечете в умерено загряна фурна.

В тиган сложете кристалната захар, залейте с 1 к.ч. вода и карамелизирайте на котлона. След като карамелът се получи, добавете още една чаша вряща вода и бъркайте непрекъснато, докато карамелът се разтвори във водата и веднага снемете от котлона.

Обърнете охладения орехов блат върху дълбока чиния. Бавно заливайте от горещия карамел равномерно по тортата. Карамелът, който се стича около блата също излейте отгоре, докато тортата се напои добре.

Обърнете сиропираната орехова торта в друга чиния за сервиране. Разбийте белтъка с пудрата захар и малко лимонов сок и направете украса върху тортата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

криса
криса
по-скоро това ще е сладкишче с карамел продуктите са в малки количества
14.03.2015 17:28
мария
мария
как с една супена лъжица се прави торта.защо пишете такива глупости.
16.02.2015 19:36
4