Начин на приготвяне
Пилешкото филе се нарязва на кубчета и се сварява заедно с един обелен и нарязан на кубчета картоф, сухата подправка за супа, лука, който е обелен и настърган на едро ренде.
Заливаме продуктите с вода, около 1, 500 л. и варим до готовност на всички зеленчуци и месо. Слагаме фидето и зехтин, варим още малко.
Кейлът измиваме и запичаме във фурната на 180 °C за пет минути, така той е по-ароматен. След това го прибавяме към пилешката супа.
Отстраняваме от котлона. Добавяме и маслото. Разбъркваме. Правим застройка от киселото мляко и яйцето, разбити със сол и черен пипер. Прибавяме застройката към пилешката супа и разбъркваме.
Полезна и вкусна пилешка с упа с кейл.