Пилешка супа с кейл

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5866k1k5
Пилешка супа с кейл2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Пилешка супа с кейл, която може да поднесете с ароматни домашни сухари."

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г от гърди
  • лук - стар 1 глава
  • подправки за супа - 1 с.л. сушени микс
  • зехтин - 1 с.л
  • масло - 1 с.л
  • фиде - 1/2 чаша
  • картофи - 1
  • кейл - 100 г
  • кисело мляко 200 г млади и тънки листа
  • яйце - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на кубчета и се сварява заедно с един обелен и нарязан на кубчета картоф, сухата подправка за супа, лука, който е обелен и настърган на едро ренде.

Заливаме продуктите с вода, около 1, 500 л. и варим до готовност на всички зеленчуци и месо. Слагаме фидето и зехтин, варим още малко.

Кейлът измиваме и запичаме във фурната на 180 °C за пет минути, така той е по-ароматен. След това го прибавяме към пилешката супа.

Отстраняваме от котлона. Добавяме и маслото. Разбъркваме. Правим застройка от киселото мляко и яйцето, разбити със сол и черен пипер. Прибавяме застройката към пилешката супа и разбъркваме.

Полезна и вкусна пилешка с упа с кейл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: