Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювечета»Гювечета от всичко по малко

Гювечета от всичко по малко

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Гювечета от всичко по малко
Снимка: Yordanka Vasileva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Гювечета от всичко по малко са много иейни, а и може да изпразните хладилника и да сътворите нещо много вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 300 г
  • картофи - 2 бр. средни
  • гъби - 150 г
  • средни домати - 2 бр
  • яйца - 2 бр
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер на вкус
  • моцарела - 120 г
  • копър за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на малки хапки. Подправете ги със сол и черен пипер. Загрейте маслото в тиган и капнете малко олио, за да не загори.

Сложете месото да се пържи за около 5-6 минути.

През това време нарежете картофите на малки кубчета а гъбите на филийки.

Извадете полуготовото месо от тигана и в същата мазнина запържете гъбите за няколко минути, докато омекнат и също ги извадете от тигана.

В същия тиган сложете картофите да се пържат до полуготовност.

Разпределете съставките за 2 гювечета.

На дъното на всяко гювече се слагат първо ситно нарязаните домати, като се добавя щипка сол. От горе се слагат пилешките хапки. След това картофите и после гъбите.

На края се добавя моцарелата, нарязана на малки парченца.

Сложете във всяко гювече по малко от мазнината, останала в тигана.

Сложете гювечетата от всичко по малко в студена фурна, похлупете ги с капачетата и включете фурната на 220 °C.

След 40 минути ги извадете от фурната и счупете по едно яйце. Върнете гювечетата отново във фурната без капачетата за още 5 минути.

Изчакайте да поизстинат, поръсете ги с копър и можете да ги сервирате гювечета с пиле.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: