Начин на приготвяне
Нарежете пилешките гърди на малки хапки. Подправете ги със сол и черен пипер. Загрейте маслото в тиган и капнете малко олио, за да не загори.
Сложете месото да се пържи за около 5-6 минути.
През това време нарежете картофите на малки кубчета а гъбите на филийки.
Извадете полуготовото месо от тигана и в същата мазнина запържете гъбите за няколко минути, докато омекнат и също ги извадете от тигана.
В същия тиган сложете картофите да се пържат до полуготовност.
Разпределете съставките за 2 гювечета.
На дъното на всяко гювече се слагат първо ситно нарязаните домати, като се добавя щипка сол. От горе се слагат пилешките хапки. След това картофите и после гъбите.
На края се добавя моцарелата, нарязана на малки парченца.
Сложете във всяко гювече по малко от мазнината, останала в тигана.
Сложете гювечетата от всичко по малко в студена фурна, похлупете ги с капачетата и включете фурната на 220 °C.
След 40 минути ги извадете от фурната и счупете по едно яйце. Върнете гювечетата отново във фурната без капачетата за още 5 минути.
Изчакайте да поизстинат, поръсете ги с копър и можете да ги сервирате гювечета с пиле.
Добър апетит!