Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Класическа желирана пача със свински крачета

Класическа желирана пача със свински крачета

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Класическа желирана пача със свински крачета
Снимка: AneliaStefanova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Овкусете с оцет и сервирайте тази класическа желирана пача със свински крачета студена"

Необходими Продукти

  • свинска глава - 1/2
  • свински крачета - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • дафинов лист - 2 листа
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главата и свинските крачета се заливат със студена вода, така че да се покрият.

Когато водата заври, се изхвърля, а главата и крачетата се изплакват още веднъж, за да се отмие пяната.

Изплаква се и тенджерата. Всичко се слага отново да се вари. Добавят се солта, дафиновият лист и пресованият чесън.

Когато главата и крачетата започнат да се разпадат, се изваждат и се обезкостяват. Бульонът се прецежда и в него се връщат обезкостените крачета и глава.

Пачата се разсипва в подходящи купички и се оставя за няколко часа, за да се стегне и да се желира.

Класическата желирана пача със свински крачета се сервира студена.

По желание допълнително се овкусява с оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: