Начин на приготвяне
Загрейте в тиган олиото и запържете нарязаните на ситно лук и чесън.
Прибавете каймата и я запържете за 15 минути, разбърквайки.
Добавете настърганите моркови, доматеното пюре и подправките.
През това време сварете пастата до степен ал денте в леко подсолена вода, отцедете и я сипете в дълбока тавичка за печене.
В купичка намачкайте прясното и кравето сирена, разбъркайте с киселото мляко и изсипете върху пастата.
След това разпределете каймата и отгоре поръсете равномерно с настърганите сирена Моцарела, Чедър и Пармезан.
Печете пастициото в предварително загрята на 180°C фурна за 20-30 минути до получаването на златист цвят.
Оставете да се охлади за 10-15 минути и сервирайте.
Гръцкото пастицио със сирена е много вкусно.