Начин на приготвяне
Ако сте почитатели на унгарската кухня и гулаша, опитайте тази вкусна рецепта.
В тенджера се слага олиото и се загрява. Лукът се нарязва и се задушава в мазнината.
Добавят се нарязаните на кубчета моркови, а след 2-3 минути се прибавя и нарязаното на дребно месо.
Когато и то се позапържи, се слага червеният пипер, разбърква се и се маха от котлона.
Прибавя се брашното и се връща обратно на огъня.
При непрекъснато бъркане се налива 1.5 л вряла вода.
Слагат се нарязаните на кубчета картофи, измития ориз, нарязания на ситно чесън, дафиновия лист и сол на вкус.
Телешката супа се оставя на слаб огън да къкри около 15 минути или до готовност. Изважда се дафиновия лист и се сервира.
Гулаш чорба - съчетание от нежни парчета телешко месо, плътни зеленчуци и ароматни подправки - това е вкусът на удоволствието.