Гулаш чорба

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Гулаш чорба
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Гулаш чорба - съчетание от нежни парчета телешко месо, плътни зеленчуци и ароматни подправки - това е вкусът на удоволствието."

Необходими Продукти

  • телешко месо - 300 г
  • лук - голяма глава
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • чесън - 2 ск.
  • дафинови лист - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • ориз - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако сте почитатели на унгарската кухня и гулаша, опитайте тази вкусна рецепта.

В тенджера се слага олиото и се загрява. Лукът се нарязва и се задушава в мазнината.

Добавят се нарязаните на кубчета моркови, а след 2-3 минути се прибавя и нарязаното на дребно месо.

Когато и то се позапържи, се слага червеният пипер, разбърква се и се маха от котлона.

Прибавя се брашното и се връща обратно на огъня.

При непрекъснато бъркане се налива 1.5 л вряла вода.

Слагат се нарязаните на кубчета картофи, измития ориз, нарязания на ситно чесън, дафиновия лист и сол на вкус.

Телешката супа се оставя на слаб огън да къкри около 15 минути или до готовност. Изважда се дафиновия лист и се сервира.

Гулаш чорба - съчетание от нежни парчета телешко месо, плътни зеленчуци и ароматни подправки - това е вкусът на удоволствието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: