Начин на приготвяне
В купа сложете мляното месо с нарязан на ситно лук, яйце, галета и подправете с кимион, сол и черен пипер.
Омесете и оформете малки кюфтенца.
Сипете олио в тиган и сложете на котлона. Запържете кюфтетата до златисто, като ги обръщате, да се запържат равномерно от всички страни.
Извадете, да се отцедят върху домакинска хартия, и махнете олиото от тигана.
Върнете тигана на котлона и в него сложете маслото с малко зехтин.
Гъбите нарежете на едри парчета, аз ползвах мариновани гъби от буркан и оставих цели.
Добавете гъбите в маслото и запържете до златисто за няколко минути.
Подправете със сол, черен пипер и наситнен чесън. Разбъркайте и добавете бульона, сложете и щипка червен пипер/лют.
Върнете кюфтенцата в тигана и захлупете с капак.
Гответе до редуциране на част от бульона за около 10 минути, трябва да остане на половина.
Доабвете течна сметана, разбъркайте и оставете за още няколко минути до получаване на средно гъст кремообразен сос.
Накрая поръсете с магданоз и сервирайте топли кюфтенца с кремообразен гъбен сос.
Източник: Блогът на Сия Рибагина