Начин на приготвяне
Нарязваме месото на малки кубчета, овкусяваме го със сол и черен пипер и го запечатваме в загрятото олио.
Когато придобие златист загар и го изваждаме в отделен съд.
В същата тенджера задушаваме лука и морковите, чесън. Щом омекнат, прибавяме чушките, нарязани на тънки ивички, около 100 мл бульон, маслото и кимиона.
Когато зеленчуците се задушат, слагаме брашното, разбъркваме добре и добавяме доматеното пюре и нарязаните домати. Овкусяваме със сол и черен пипер.
След като всичко леко се задуши, връщаме месото в тенджерата, доливаме бульона, слагаме ориза и готвим на тих огън. След около 30 мин добавяме обелените и нарязани на кубчета картофи и готвим до готовност, като разбъркваме периодично.
Сервираме гулаша в дълбока чиния, поръсен със ситно нарязан магданоз и допълнително сварени и намачкани картофи.
Перфектният телешки гулаш е перфектният обяд :)