Начин на приготвяне
За тестото активирайте маята в затопленото прясно мляко със захарта и една ч.л. брашно, оставете да шупне.
В купа смесете яйцето, олиото, водата, активираната мая и добавяйки пресятото брашно, замесете меко тесто. В едно от добавянията на брашното прибавете солта. Оставете тестото да удвои обема си на топло.
От тестото оформете топчета колкото орех. Всяко топче, разтворете и прибавете парченце кашкавал, отново оформете на топче. Така оформените топчета подредете в тава, намазана с олио, едно до друго, но не плътно.
Оставете за около 30 минути да втаса и залейте с предварително смесена първа заливка. Изчакайте за около 10 минути и залейте с препърженото брашно в нагрятото масло.
Поставете тавата с вкусните милинки в предварително нагрятата на 200 °C фурна и печете до готовност - отнема около 40 минути.
Сервирайте топли и вкусните милинки с кашкавалена плънка!