Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Милинки с кашкавалена плънка

Милинки с кашкавалена плънка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Милинки с кашкавалена плънка
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Сервирайте топли и вкусните милинки с кашкавалена плънка и се радвайте на усмивките вкъщи"

Необходими Продукти

  • продукти за тесто
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • вода - 400 мл топла
  • олио - 100 мл
  • сол - 1 ч.л. равна
  • захар - 1 ч.л. равна
  • прясна мая - 30 г
  • брашно - 1 кг
  • първа заливка
  • вода - 200 мл топла
  • сирене - 200 г настъргано
  • втора заливка
  • масло - 125 г
  • брашно - 2 с.л. равни
  • кашкавал - 200 г за плънка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото активирайте маята в затопленото прясно мляко със захарта и една ч.л. брашно, оставете да шупне.

В купа смесете яйцето, олиото, водата, активираната мая и добавяйки пресятото брашно, замесете меко тесто. В едно от добавянията на брашното прибавете солта. Оставете тестото да удвои обема си на топло.

От тестото оформете топчета колкото орех. Всяко топче, разтворете и прибавете парченце кашкавал, отново оформете на топче. Така оформените топчета подредете в тава, намазана с олио, едно до друго, но не плътно.

Оставете за около 30 минути да втаса и залейте с предварително смесена първа заливка. Изчакайте за около 10 минути и залейте с препърженото брашно в нагрятото масло.

Поставете тавата с вкусните милинки в предварително нагрятата на 200 °C фурна и печете до готовност - отнема около 40 минути.

Сервирайте топли и вкусните милинки с кашкавалена плънка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: