Начин на приготвяне
Месото си нарязваме на ситно. Запържваме в тиган със загрята мазнина, добавяме чубрицата, черния пипер. Пържим до полуготовност, добявяме нарязания праз, готвим за 2-3 мин и добавяме червения пипер.
Разбъркваме и добавяме ориза за сармите, наливаме съвсем малко вода и готвим до изпаряване на течността.
Приготвяме си листата, като изрязваме твърдата част, подреждаме ги в кексова форма, като обхващаме всички стени.
Листата трябва да излизат извън формата, после да може да се покрие плънката.
Сипваме плънката и покриваме със зелето. Наливаме зелев сок до покриване на голямата сарма.
Покриваме голяма сарма с фолио и печем на 200°C за около 90 мин.
След това премахваме фолиото и запичаме за 5 мин.