Начин на приготвяне
Сваряваме бутчетата за около половин час със солта, дафиновия лист и лука.
Слагаме омекналото масло в дълбок тиган, прибавяме една нарязана скилидка чесън, брашното и запържваме на слаб огън.
Отстраняваме от котлона и добавяме 600 мл от бульона от пилето. Изчакваме да заври и оставяме да ври 3-4 минути, като бъркаме непрекъснато. Отстраняваме от котлона.
След 5 минути овкусяваме с черния пипер, куркумата и добавяме киселото мляко. Разбъркваме.
Изсипваме соса върху сварените и отцедени пилешки бутчета.
В тиган в малко зехтин запържваме ориза и с останалата част от бульона от пилето го сваряваме - вари се около 13-14 минути, след като заври. Съотношението вода ориз е 1 към 3, ако бульонът ви е по-малко, сложете малко вода. При варенето на ориза бъркаме периодично, за да не залепне оризът.
Сервираме бутче полято със соса и гарнитура ориз. Готовото пиле с бял сос можете да поръсите с малко пресен магданоз.
Коментари