Смачкани картофки

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Смачкани картофки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Да ви е много сладко с моите смачкани картофки - топят се в устата"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 или 12 по - малки
  • бекон - 100 г нарязан
  • крем фреш - 50 г
  • моцарела - 100 г настъргана
  • сол
  • босилеково песто
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите и ги нареждаме във форма за мъфини.

Намазваме ги със зехтин и ги смачкваме с малка чашка.

Осоляваме и нанасяме пестото. После добавяме бекона, върху него крем фреша и моцарелата.

Печем картофите в предварително загрята фурна на 200 °C, докато моцарелата не придобие златист цвят.

Поръсваме смачкани картофки с накълцан магданоз. Да ви е много сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: