Начин на приготвяне
За тези сочни кюфтета на фурна купа настържете тиквичката.
С ръце взимайте на части от тиквичката и изстисквайте, за да се отцеди водата.
Трябва максимално да отделите водата, за да не се разводнят кюфтетата.
Нарежете чушката и магданоза на ситно.
В дълбока купа сложете каймата, добавете изцедената тиквичка, чушката и магданоза.
Чукнете едно яйце, поръсете със сол и черен пипер и добавете галета.
Омесете сместа до пълното поемане на съставките.
В тава сложете хартия за печене.
С ръце оформете кюфтета с големина пинг-понг топче и ги подредете в тавата.
Печете в загрята фурна на 180 °C за 30-40 минути до златистокяфяво.
Поднесете любимите кюфтета на готвача с гарнитура по избор.
Източник: Блогът на Сия Рибагина.