Домашни джумерки

редакция:
Домашни джумерки
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
185 мин.
Порции
1
"За приготвянето на джумерките пръжки изберете шарена сланина с малко месце в нея."

Необходими Продукти

  • сланина - 1 кг
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на джумерките (пръжки) изберете шарена сланина (с малко месце в нея).

Нарежете я на средно големи парченца и я сложете за 24 часа във вода, за да се изкисне от останалата кръв в нея. Сменете водата поне два пъти.

Изкиснатата сланина сложете в тенджера и налейте вода, колкото да я покрие. Сложете тенджерата на котлона и гответе, докато водата се изпари, като разбърквате периодично.

Парченцата сланина пускат мазнина, която може да съберете и съхранявате в буркан.

Пръжките се готвят, докато останат само на мазнина, намалят обема си поне три пъти и получат приятен златист цвят.

Когато са готови, домашните джумерки се поръсват със сол на вкус, след което са готови за хапване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: