Крем-супа с дроб

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Крем-супа с дроб1 / 2
01/07/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • дроб - 300 грама телешки или свински
  • лук - 1 - 2 глави, кромид
  • моркови - 1 - 2 броя
  • целина - 1/2 глава
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 1 - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на дребно дроба, както и лука, морковите, целината и магданоза. Сложете всичко заедно да се запържва в малко масло.

Веднага щом зеленчуците омекнат, ги залейте с бульон или гореща вода и оставете така да ври.

След като всички продукти се сварят добре, ги пасирайте. Получената смес прецедете през цедка, за да се отстранят жилестите части на дроба.

Запържете брашното в 1-2 с.л. масло, след което го залейте с топлото мляко и разбъркайте. Към тази смес добавете постепенно пасираната супа и отново разбъркайте.

Сложете всичко да заври, разбийте две яйца и застройте супата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: