Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Дроб супа с ориз

Дроб супа с ориз

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Дроб супа с ориз
Снимка: Наталия Петрова
1 / 3
24/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • дроб - 200 г телешки (черен и бял)
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 голяма глава кромид
  • моркови - 1 голям
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • масло - 30 г
  • сол
  • черен пипер
  • За застройката
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • кисело мляко - 1 с.л. с връх
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се измива и се слага в тенджера с вода, колкото да го покрие да ври 5-10 мин. След което се изважда, изплаква се със студена вода и се нарязва на малки парченца. Водата, в която е врял дробът, се хвърля.

Наливаме нова вода около 1.5 литра и в нея слагаме нарязания дроб, настъргания морков и нарязан на ситно кромид лук, след това слагаме тенджерата да заври.

След като заври, сипваме сол на вкус, сипваме и измития хубаво ориз, варим десетина минути и прибавяме нарязан на ситно магданоз, пресован чесън, щипка черен пипер и маслото.

Варим до готовност, след което застройваме и махаме от огъня.

Застройката

Смесваме и разбъркваме хубаво жълтъка, млякото и брашното, след това с черпак вземаме по малко от супата и при непрекъснато разбъркване сипваме при застройката, след това обратното (застройката в супата).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: