Начин на приготвяне
В дълбока купа се разбиват двете яйца. Содата за хляб се изгася в киселото мляко и всичко се изсипва при разбитите яйца. Бялото саламурено сирене също се натрошава и цялата смес се разбърква.
Корите за баница се изваждат от пакета и се разстилат на подходящ за работа плот. Около половин бучка (60 г) краве масло се разтапя. Всяка баничка се състои от две кори.
Горната се намазва хубаво с разтопеното краве масло и се слагат две супени лъжици от сместа за плънката. Краищата на корите се завиват така, че да не изпадне плънката и се оформят малки банички.
Пекат се в загрят сандвич тостер за около 4 минути. Могат да се направят и като банички на тиган, но тогава се обръщат от двете страни.
Когато са готови по желание, могат да се намажат и външно с краве масло, но тогава не са толкова хрупкави.