Виенски ролад

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697323
29/09/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 062
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте много добре (за около 10-15 минути) захарта и жълтъците с помощта на миксер.

Добавете брашното, ванилията, разтопеното масло, което не е горещо.

Отделно разбийте белтъците с щипка сол и ги добавете внимателно към основната смес.

Сипете сместа в голяма квадратна форма, покрита с леко намаслена хартия за печене. Изпечете платката в умерено загряна фурна, като внимавате да се не се препече, защото няма да може да се завие.

Извадете блата и го прехвърлете върху мокра кърпа. Залейте с малинов сироп или намажете с малинов мармалад. Завийте на руло с помощта на хартията, като я отлепяте постепенно.

След като рулото изстине, го глазирайте с глазура от сгъстените белтък, захар и лимонов сок. Глазурата оцветете с малиновия сироп.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар