Начин на приготвяне
Кекс с гореща вода и течен шоколад - неустоима наслада.
В купата на миксера се чукват яйцата. Разбиват се. Добавя се захарта и отново се разбива. Добавят се олиото и горещата вода. Разбива се на бавна степен. Постепенно се добавя пресятото брашно.
Добавя се бакпулверът. Лимонът се измива и кората му се настъргва на ситно ренде. Добавя се. Сместа се разбива. Фурната се включва да загрее на 200 градуса.
Подготвя се продълговата форма за кекс, като се намазнява и поръсва с брашно. Половината от кексовото тесто се изсипва в сместа, а към останалата половина се добавя какаото. Разбива се.
Какаовата смес се изсипва върху останалата по цялата дължина. Пече се на 180 градуса, като фурната не трябва да се отваря. Орехите се почистват и нарязват на парчета с желаната големина.
Когато кексът е готов, се изважда от формата и се обръща. В купа се слага течният шоколад с малко олио. Пуска се в микровълновата за кратко, за да стане малко по-течен.
Разбърква се до еднородна смес. Кексът с гореща вода се намазва с течния шоколад и се поръсва с орехите.
Не бих отказала парче сладкиш със сутрешното кафе.