Начин на приготвяне
Един импровизиран ягодов кекс с халва и гореща вода.
Разбих четири малки яйца с чаена чаша захар до пухкав крем, прибавих сока от един лимон, пакетче бакпулвер и отново разбих.
След това сложих пет супени лъжици олио и хубаво разбърках. Добавих и 1.5 чаши брашно, до гъсто тесто, което трудно се разбърква с бъркалка.
Залях го с гореща вода приблизително 100 мл и разбърках с лъжица.
Изсипах тестото във форма за кекс, намазана с масло и поръсена с брашно, върху кекса поръсих с халва, да покрие добре, нарязах пет ягоди и ги подредих отгоре.
Изпекох плодовия сладкиш на 160 градуса до суха клечка! Поръсих с пудра захар!
Вкусно!