Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Сиренки»Пържени сиренки с гореща вода

Пържени сиренки с гореща вода

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Пържени сиренки с гореща вода
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
15/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • брашно - около 400 г
  • гореща вода - 300 мл
  • сол
  • сирене - 200 г
  • печени чушки - 3 бр
  • самардала - суха
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. В дълбока купа се слагат 300 грама от брашното.

Може да се загрее, а може и направо от чешмата да се сипе гореща вода в каничка, за да се измерят 300 милилитра.

Водата се добавя в купата с брашното. Добавя се сол /аз добавих щипка, защото и сиренето и самардалата са солени/. Замесва се меко тесто.

Ако е необходими се добавя още брашно и се се доомесва.

Подготвя се плънката на сиренките. Сиренето се натрошава в купа. Чушките се нарязват на ситно и се добавят в купата. Добавя се сухата самардала и се разбърква.

Тестото се разточва. Плот се поръсва с брашно. Върху тестото и точилката също се слага брашно. Разточва се тънко тесто.

Изрязват се кръгове с диаметър около 10 см. Използва се шаблон /купа/, за да бъдат еднакви кръговете.

За сиренка се използват по 2 кръга тесто. Върху единия кръг се слага от плънката в средата. Краищата се намокрят с пръст, за да се залепи тестото с другия кръг.

Притискат се с назъбен нож, така се образува интересен ръб. Подготвят се всички сиренки, като след като се изрежат, останалото тесто се премесва и отново се разточва.

Използва се за направата на още сиренки.

Когато всички са подготвени, в тиганче се сипва повечко олио да загрее.

Запопват да се пържат една по една, като се изпържват и от двете страни.

Пържените сиренки с гореща вода се поднасят със съхата самардала, която добринася за още по-чудесен вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: