Начин на приготвяне
Това е най вкусният и най пухкав и сочен кекс!
Първо, трябва да се разбият яйцата със захарта, след това се прибавя бакпулверът и ванилия.
Разбива се с телена бъркалка.
Следва олиото и брашното. След всеки продукт се разбърква добре - до хомогенна смес.
Като сложите брашното, ще ви бъде трудно да бъркате с тел, тестото става по тежко и гъсто. Затова аз използвам лъжица.
Като брашното се е усвоило добре, прибавям горещата вода, наистина много гореща, но не вряща, разбърквам и отделям една чаша, но може и чаша и половина от сместа. Към нея прибавям какаото.
Изсипвам бялата смес в тавата за кекс, моят избор беше правоъгълна тава с размери 15/30.
Отгоре изсипвам кафявата смес по средата. Аз имах череши от компот и ги подредих в тази смес за по-голяма свежест на двуцветния кекс.
Печем на 170 °C с вентилатор до суха клечка - около 25-30 мин. Зависи от фурната.
Невероятно вкусно се получава този икономичен двуцветен кекс с гореща вода. Идеален за кафенце с приятелки ;)