Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното и прибавете солта, разбъркайте.
В топлата вода разтворете маята и захарта, прибавете ги към брашното заедно с олиото.
Започнете да бъркате сместа, като наливате горещата вода, замесете меко и гладко тесто.
Поставете тестото в намазана с малко олио купа и го покрийте, оставете да втаса за 40 минути.
Втасалото тесто разделете на 8 оформени топки и ги подредете в тава, която е намазана с олио и поръсена с брашно. Покрийте тавата и оставете да втасат отново за 30 минути.
Смесете киселото мляко с олиото и намажете малките питки. Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 30 минути, до златисто кафяв загар.
Много меки и пухкави питки с гореща вода - невероятно, но факт!